"Rahatlığım herşeyden önce gelir" diyen bayanların ayakkabı tercihleri arasında sarsılmaz yerini koruyan babetler, bu yaz da yine vitrinlerde renk renk, model model beğenilmeyi bekliyor. Kökeni makosen ve loaferlere dayanan babet modelleri, yaklaşık 10 yıldır gördüğü rağbete bakılırsa, bir ayakkabı klasiği olma yolunda epeyce yol katetti.

Babetler, rahatlığın yanında zerafeti ve estetiği önemseyen bayanlar için kurdelalı, tokalı, püsküllü, taşlı süslemelerle hem klasik hem spor giyim tarzına uyum sağlayan tasarımlarla; dört mevsim kullanılan bir ayakkabı modelidir. Yazlık ayakkabı modelleri arasında sayılmasına rağmen, bahar ve yaz aylarının yanı sıra kış aylarında da ev ve ofis ayakkabısı olarak yaygın biçimde tercih edilmektedir.

2013 Ayakkabı modası içerisinde de kendisine 'babet modası' başlığında yer açan babet trendlerine göz atalım:

Zımbalı Babet Modelleri

Burun kısmı ya da tüm üst kısmı farklı renkte metallerden yapılmış zımbalarla süslenen babetler bu yaz çok moda.

Kurdelalı Babet Modelleri

Saten kurdelalar yıllardır modacıların gözdesi. En son babet süslemede de göze çarpan saten kurdelalar, babetlere şirin bir hava veriyor.

Taşlı Babet Modelleri

Babet spor giyim tarzının tamamlayıcısı olarak bilinse de, parlak taşlarla süslenerek, gözalıcı bir görnüme kavuşturulmuştur.

Baskılı Babet Modelleri

Tarzını, hobilerini giyim tarzına yansıtmayı seven hanımlar için düşünülen baskılan babetler, birbirinden şık ve çılgın baskı desenleriyle benzersizdir.

Abiye Babet Modelleri

Kim derdi ki, bu rahat bale pabuçları tüllerle, kumaş çiçeklerle, parlak taşlarla süslenerek, gece kıyafetlerinin altına bile giyilebilecek diye?  Son zamanlarda şık gece davetlerinde de babetler, rahatından vazgeçemeyen bir çok kadının ayaklarını süslemektedir.

Gelin Babet Modelleri

Bir genç kız için düğün günü hayatının en önemli günüdür. Ancak, o yüksek topuklu, rahatsızlık veren ayakkabılar, bu özel günü zehir edebilir. Bu nedenle her gelinin, gelin odasına bıraktığı tedarik çantasında şık bir gelin babeti mutlaka bulunmalıdır.

Simli Babet Modelleri

Parlamayı ve dikkat çekmeyi seven bayanlar için şimdi ayaklar ışıl ışıl..

Fiyonklu Babetler

Dümdüz ve dikkat çekmeyen sıradan bir babetin burnuna yerleştirilen minicik bir fiyonkun mucizesini görmek ister misiniz? Pabucino Ayakkabının fiyonklu babet modellerini mutlaka incelemelisiniz.