2015 yılında baharın ve yazın tüm renklerini ayakkabılarda görmek mümkün. Üstelik bu yıl ayakkabılar, bildiğimiz ayakkabı tasarımlarının çok ötesinde bir boyut kazanıyor. İlginç topuk tasarımlarının, çarpıcı neon renklerin ve sivri burunların öne çıktığı 2015 ayakkabı modasına kısaca bir göz atalım:

Baskılı Ayakkabılar

Kıyafetlerdeki renklilik ve çeşitliliği artık ayakkabılarda da görmek mümkün. Yüksek topuklulardan sandaletlere, neredeyse tüm ayakkabılarda baskı tekniğiyle renklendirilmiş çeşitleri görebilirsiniz.

 

Yılan Derisi Ayakkabılar

Yurt dışındaki ünlü defilelerde sıkça yer verilen yılan derisi ayakkabılar, bu sezon neredeyse tüm renklerde karşımıza çıkıyor.

Gladyatör Sandaletler

Bu sandaletler en son 2008 yılında tasarlanmış ve modacılar tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Fakat 2009 yılında Sex and the City dizisinin ünlü yıldızı Sarah Jessica Parker’ın giydiği gladyatör sandaletler sayesinde bir anda tüm dünyada moda oldu. Bu akım 2015 yazında da devam ediyor.

Dekoratif Platform Ayakkabılar

Platform topuklular hem çok rahat, hem de bu sezon çok moda! Ancak bu sezon platform topukları şimdiye kadar gördüğümüz gibi hasırlı iplerle veya düz olarak değil de oyuntulularla ve figürlerle adeta bir sanat eseri edasıyla görüyoruz.

Sivri Burunlar

2015 yılının en önemli trendlerinden biri de sivri burunlar. Ancak bu yıl sivri burunlu ayakkabıları düz renklerin dışında dorelerde, desenlerde, sandaletlerde ve hattababetlerde de görüyoruz.

Kısa Kare Topuklar

Kare kısa topuklar bu yıl sandaletlere dekoratif bir dokunuş katıyor ve tabi ki bu sayede yüksek topuklu giyemeyenler için de seçenek sayısı artmış oluyor.

Gösterişli Topuklar

Bu yıl gösterişli topukların yılı! Ünlü modacıların bu yılki kreasyonlarında ışıltılar ve renkler çoğunlukla topuklarda toplanıyor.

Ayakkabıya Mimari Bakış

“Bir ayakkabıya daha neler yapılabilir, klasik duruştan öteye nasıl geçilebilir” konusunun altını çizen modacılar sayesinde ortaya birçok açıdan dekoratif duran ve birbirinden cesur, modern ayakkabılar ortaya çıktı.

Erkek Stili Ayakkabılar

Kalın kaş – kısa saç modasından sonra, “erkeksi”lik modası ayakkabılara da sıçradı. Victoria Beckham’ın tasarladığı siyah-beyaz maskülen ayakkabılar da bu yılın çok konuşulanları arasında. Bu modellerin özellikle sonbahar-kış aylarında ön plana çıkacağı düşünülüyor.

Transparan Ayakkabılar

Bu yılın en çok konuşulan trendlerinden biri de transparan ayakkabılar. Topuklarda kullanılan transparan detaylar ve kemerli ayakkabılar bu yıl özellikle ünlü simalar tarafından sıkça kullanılıyor.

Külçe Topuklar

Kalın topuklar da birçok defilede göze çarpan ayakkabılardan. Biraz ağır gibi gözükseler de ince topuklu ayakkabılara göre kullanımlarının çok daha rahat olduğu düşünülüyor.

Metalik Trend

Metalik ayakkabılar 2015 ilkbaharının trendlerinden biri. Gümüş rugan ayakkabılar ve sandaletler moda haftalarından ve podyumlardan gece hayatına doğru taşınıyor.

34 numaradan 44 numaraya kadar bu yılın en modern ve yeni modelleri “pabucino.com” da sizleri bekliyor.